Nightscout Service

Nightscout maakt het mogelijk om de bloedglucose op te slaan in de cloud.

Wij geven om diabeteszorg en de toekomst van de gemeenschap.

Nightscout is ontwikkeld door ouders van kinderen met diabetes type 1 en wordt nog steeds ontwikkeld, onderhouden en ondersteund door vrijwilligers. Toen Nightscout voor het eerst werd geïmplementeerd, was het een oplossing specifiek voor het op afstand monitoren van Dexcom G4 CGM-gegevens. Tegenwoordig zijn er Nightscout-oplossingen beschikbaar voor veel van de CGM (continu glucose monitoring) apparaten op de wereldmarkt. Nightscout biedt ook browsergebaseerde visualisatie voor #openAPS-gebruikers en Loop-gebruikers. Het doel van het project is om het op afstand monitoren van het glucoseniveau van een T1D mogelijk te maken met behulp van bestaande monitoringapparatuur.

Toegankelijkheid
Nightscout is een gratis en open source platform, waardoor het toegankelijk is voor individuen over de hele wereld, ongeacht financiële beperkingen.
Aanpasbaarheid
Nightscout kan worden aangepast aan individuele voorkeuren en behoeften, waardoor gebruikers hun gegevensweergave en waarschuwingen kunnen personaliseren.
Community-ondersteuning
Een levendige online community van Nightscout-gebruikers biedt technische assistentie, peer-ondersteuning en waardevolle inzichten voor individuen die het platform gebruiken.

Belangrijkste voordelen van Nightscout

Continue ontwikkeling
Het Nightscout-project evolueert voortdurend, waarbij regelmatig nieuwe functies en integraties worden ontwikkeld om de mogelijkheden ervan te verbeteren.
Verbeterde bloedglucosemonitoring
Nightscout biedt een uitgebreid overzicht van bloedglucosetrends, waardoor individuen patronen kunnen identificeren en kunnen anticiperen op mogelijke schommelingen in de bloedsuikerspiegel.
Verminderd risico op complicaties
Door extreme hoge en lage bloedglucosewaarden te voorkomen, kan Nightscout helpen het risico op langdurige complicaties geassocieerd met diabetes, zoals neuropathie, retinopathie en nefropathie, te minimaliseren.
Meer gemoedsrust
het realtime delen van gegevens met familie, zorgverleners en zorgverleners kan een gevoel van veiligheid en ondersteuning bieden aan personen met type 1-diabetes.
Verbeterde glykemische controle
Real-time datavisualisatie stelt individuen in staat weloverwogen beslissingen te nemen over insulinedosering, maaltijdplanning en fysieke activiteit, wat leidt tot een betere glykemische controle.
Verbeterde levenskwaliteit
Nightscout stelt individuen in staat de leiding te nemen over hun diabetesmanagement, wat leidt tot meer zelfvertrouwen, minder angst en een algehele verbeterde kwaliteit van leven.
Beheerde Nightscout-service door alphanet
Nightscout biedt realtime toegang tot gegevens van continue glucosemonitoring (CGM), waardoor individuen hun bloedglucosewaarden effectief kunnen beheren en hun diabeteszorg kunnen optimaliseren. Maandelijkse abonnement voor het hosten van je eigen Nightscout-omgeving kost 4,95EUR.
Wat is NIghtscout?
Nightscout is een open-source cloudapplicatie waarmee mensen met diabetes hun bloedglucosegegevens van continue glucosemonitors (CGM's) in realtime kunnen visualiseren, opslaan en delen, waardoor individuen hun bloedglucosewaarden effectief kunnen beheren en hun diabeteszorg kunnen optimaliseren. Het kan worden gebruikt door mensen met diabetes type 1, diabetes type 2 en zwangerschapsdiabetes. Kortom, Nightscout dient als een waardevol hulpmiddel voor mensen met diabetes, waardoor ze in staat worden gesteld hun bloedglucosewaarden effectief te beheersen, hun algehele gezondheid te verbeteren en hun kwaliteit van leven te verbeteren.
Hoe kan ik Nightscout gebruiken?
Nightscout kan worden gebruikt om:
 • uw bloedglucosewaarden in de loop van de tijd te volgen;
 • trends in uw bloedglucosewaarden te bekijken;
 • patronen in uw bloedglucosewaarden identificeren;
 • uw bloedglucosegegevens met uw arts, familie en vrienden te delen;
 • betere beslissingen over uw diabetesmanagement te nemen.
Welke apparaten heb ik nodig om NIghtscout te gebruiken?
Nightscout kan worden gebruikt met een verscheidenheid aan CGM's, waaronder Dexcom, LibreSense en Medtronic. Het kan ook worden gebruikt met insulinepompen en andere diabetesapparaten. Om Nightscout te gebruiken, heb je het volgende nodig:
 • een continu glucosemeter (CGM);
 • een compatibele zender;
 • een computer of mobiel apparaat;
 • een internetverbinding.
Zodra u over de benodigde apparatuur beschikt, kunt u Nightscout instellen om uw CGM-gegevens te verzamelen. De gegevens worden naar een cloudserver bij Alphanet Technologies verzonden, waar u deze in realtime kunt bekijken. U kunt uw gegevens ook delen met anderen, zoals uw arts, familie en vrienden.
Wat zijn voordelen van het gebruik van Nightscout?
Enkele voordelen van het gebruik van Nightscout zijn:
 • een verbeterde bloedglucoseregulatie;
 • een verminderd risico op complicaties;
 • meer gemoedsrust;
 • een verbeterde kwaliteit van leven.
Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van Nightscout, raad ik u aan de Nightscout-website te bezoeken voor meer informatie.
Wat zijn de kosten voor het gebruik van Nightscout?
Nightscout is een open source platform en daarom gratis. Alphanet Technologies biedt mensen met diabetes de mogelijkheid aan hun eigen afgeschermde omgeving waarop de cloudapplicatie Nightscout draait voor een voordelig maandabonnement te laten hosten. De kosten bedragen slechts 4,95 euro per maand en daarbij krijgt u een gratis nightscout.io subdomain. Uiteraard kunt u ook een eigen domain registreren bij ons. Alphanet richt de basis in voor Nightscout waarbij de gebruiker middels een beveiligde omgeving zelf de aanpassingen kan doen, zoals de basaal instelling, alarmen, voedingslijst etc.

Powered by WHMCompleteSolution